• Αρχική
  • Οι τάξεις μας
  • Μικρό Παιδικό

Μικρό Παιδικό

Πάντοτε τα πρώτα βήματα είναι τα πιο σημαντικά για ένα ξεκίνημα

Απο την ηλικία των 2 έως 3 ετών

Στο μικρο Ναυτίλο τα παιδιά θα βρούν αυτό που πραγματικά χρειάζονται για το πρώτο τους ξεκίνημα.

Σύγχρονες εγκαταστάσεις - ηλιόλουστες αίθουσες - καταπράσινο φυσικό περιβάλλον - απέραντες αυλές με γκαζόν, παιχνίδια κήπου, τα παιδιά είναι καθημερινά κοντά στη γή, στο φυσικό περιβάλλον, στα ζωάκια της φάρμας του Ναυτίλου.

Το κάθε παιδί έχει ξεχωριστή φροντίδα και προσέγγιση απο τις έμπειρες παιδαγωγούς μας που πρόθυμα τους απλώνουν το χέρι στο κάθε βήμα τους.

Στο δεύτερο σπίτι του, στο μικρό Ναυτίλο, θα γνωρίσει τους πρώτους του φίλους και φίλες, θα μάθει να εκφράζεται, θα ανακαλύψει ένα καινούργιο κόσμο.

+ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στη κουζίνα του μικρού Ναυτίλου οι μαγείρισσες μας, μαγειρεύουν με αγάπη υγιεινά και νόστιμα σπιτικά φαγητά σε μια πλήρως εξοπλισμένη και σύγχρονη κουζίνα.

Για κάθε παιδί το μενού του σχολείου προσαρμόζεται σύμφωνα με τις προσωπικές του διατροφικές ανάγκες.

Στο πρωινό μας παρέχουμε παραδοσιακές πίτες, χειροποίητη μαρμελάδα, αυγά ημέρας, δημητριακά και πάντοτε με την συνοδεία ποικιλλίας φρέσκων φρούτων και φρεκοστυμμένου φυσικού χυμού.

Για το μεσημεριανό: Παρέχουμε φρέσκο ψάρι,κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, όσπρια και λαχανικά, πάντοτε με την συνοδεία εποχιακής σαλάτας και τυριών.

Όλα τα γεύματα παράγονται καθημερινά απο την κουζίνα μας, με αγνά υλικά και σερβίρονται στο πιάτο των παιδιών φρέσκα και ζεστά. Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου, ζυμωτού ψωμιού μας, ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

+ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τρία δωδεκαμελή, ειδικά διαμορφωμένα τμήματα Μικρού Παιδικού, με μπανιέρες εντός της αίθουσας για την τακτική καθαριότητα των παιδιών μετά απο κάθε αλλαγή καθώς και παιδικές τουάλετες για την ομαλή διακοπή της πάνας.

Για την ξεκούραση τους υπάρχουν κατάλληλοι χώροι ύπνου,εξοπλισμένοι με κούνιες και παιδικά κρεββατάκια.

Έξι στρέμματα καταπράσινου κήπου με πολυάριθμα παιχνίδια κατάλληλα για την παιδική ηλικία.

Μεγάλα παιχνίδια κήπου πολλαπλών δραστηριοτήτων.

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με πολλά ποδοκίνητα ποδήλατα και αυτοκινητάκια που γυμνάζουν τα παιδιά.

Αμμοδόχοι κάτω απο την σκιά των δέντρών.

Φάρμα με κοτούλες, χελώνες, πάπιες και κουνέλια.

Λαχανόκηπος και θερμοκήπιο για την καλλιέργεια των φυτών μας.

Το υπέροχο φυσικό περιβάλλον που προσφέρει στους μικρούς μας φίλους, το ατελείωτο παιχνίδι, την εξερεύνηση, την οργανωμένη άθληση, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, την δροσιά και την ξεκούραση όταν την χρειάζονται.

+ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τραγουδάκια, παιχνίδια, παραμύθια,ζωγραφική με δακτυλομπογιές, κουκλοθέτρο και χορός είναι μερικές απο τις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών.

Πέραν του καθημερινού προγράμματος μας, τα παιδιά του Μικρού παιδικού συμμετέχουν και στις ομαδικές δραστηριότητες του σχολείου, όπως είναι
η παρέλαση με παραδοσιακές φορεσιές για τις εθνικές επετείους,
η χριστουγεννιάτικη και η καλοκαιρινή γιορτή.

Τους καλοκαιρινούς μήνες για τα παιδιά που έχουν κόψει την πάνα εντάσσουμε στο πρόγραμμα τους, δύο φορές την εβδομάδα, πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης.
Με τα σχολικά μας λεωφορεία και με συνοδεία των υπεύθυνων παιδαγωγών τους,τα παιδιά μεταφέρονται σε ιδιωτικό κολυμβητήριο της περιοχής μας, όπου εκεί με ειδικούς γυμναστές, συμμετέχουν στο πρόγραμμα κολύμβησης.
Έπειτα αφού πλυθούν και αλλάξουν μεταφέρονται πίσω στο σχολείο μας.