Προνήπιο

Kάνοντας το παιχνίδι μάθηση και την μάθηση παιχνίδι..

Έχοντας κατανοήσει και σεβόμενοι τις ανάγκες της προσχολικής ηλικίας, στο μικρό Ναυτίλο το παιχνίδι είναι το μέσο των μαθησιακών μας στόχων γιατί μαθαίνει στο παιδί την πραγματικότητα και ταυτόχρονα σέβεται την ανάγκη του για το φανταστικό. Μέσα απο το βίωμα, το πείραμα, την παρατήρηση και την δοκιμή τα παιδιά του Προνηπιακού μας τμήματος κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην εκπάιδευση, μαθαίνοντας τα γράμματα, τους αριθμούς.

+ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στη κουζίνα του μικρού Ναυτίλου οι μαγείρισσες μας, μαγειρεύουν με αγάπη υγιεινά και νόστιμα σπιτικά φαγητά σε μια πλήρως εξοπλισμένη και σύγχρονη κουζίνα. Παρέχουμε καθημερινά στα παιδιά πρωινό και μεσημεριανό. Το πρωινό μας αποτελείται απο παραδοσιακές πίτες, χειροποίητη μαρμελάδα, αυγά ημέρας, δημητριακά και πάντοτε με την συνοδεία ποικιλίας φρέσκων φρούτων και φρεκοστυμμένου φυσικού χυμού. Για το μεσημεριανό: Παρέχουμε φρέσκο ψάρι, κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, όσπρια και λαχανικά, πάντοτε με την συνοδεία εποχιακής σαλάτας και τυριών. Όλα τα γεύματα παράγονται καθημερινά απο την κουζίνα μας, με αγνά υλικά και σερβίρονται στο πιάτο των παιδιών φρέσκα και ζεστά. Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου, ζυμωτού ψωμιού μας, ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Το διαιτολόγιο μας είναι βασισμένο στην παραδοσιακή μαγειρική που με τη σειρά της συμπληρώνει το γνωστό οικογενειακό κλίμα του Ναυτίλου

+ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τρία ολιγομελή ειδικά διαμορφωμένα τμήματα Μικρού Παιδικού, με μπανιέρες εντός της αίθουσας για την τακτική καθαριότητα των παιδιών μετά απο κάθε αλλαγή καθώς και παιδικές τουάλετες για την ομαλή διακοπή της πάνας.

Για την ξεκούραση τους υπάρχει αίθουσα ύπνου, ένα ευρύχωρο, ήσυχο και ζεστό δωμάτιο, εξοπλισμένο με κούνιες και παιδικά κρεββατάκια.

Έξι στρέμματα καταπράσινου κήπου με πολυάριθμα παιχνίδια κατάλληλα για την παιδική ηλικία.

Μεγάλα παιχνίδια κήπου πολλαπλών δραστηριοτήτων.

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με πολλά ποδήλατα και αυτοκινητάκια.

Αμμοδόχοι κάτω απο την σκιά των δέντρών.

Φάρμα με κοτούλες, χελώνες, πάπιες και κουνέλια.

Λαχανόκηπος και θερμοκήπιο για την καλλιέργεια των φυτών μας.

Το υπέροχο φυσικό περιβάλλον που προσφέρει στους μικρούς μας φίλους, το ατελείωτο παιχνίδι, την εξερεύνηση, την οργανωμένη άθληση, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, την δροσιά και την ξεκούραση όταν την χρειάζονται.

+ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τραγουδάκια, παιχνίδια, παραμύθια,ζωγραφική με δακτυλομπογιές, κουκλοθέτρο και χορός είναι μερικές απο τις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών.

Πέραν του καθημερινού προγράμματος μας, τα παιδιά του Μικρού παιδικού συμμετέχουν και στις ομαδικές δραστηριότητες του σχολείου, όπως είναι
η παρέλαση με παραδοσιακές φορεσιές για τις εθνικές επετείους,
η χριστουγεννιάτικη και η καλοκαιρινή γιορτή.

Τους καλοκαιρινούς μήνες για τα παιδιά που έχουν κόψει την πάνα εντάσσουμε στο πρόγραμμα τους, δύο φορές την εβδομάδα, πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης.
Με τα σχολικά μας λεωφορεία και με συνοδεία των υπεύθυνων παιδαγωγών τους,τα παιδιά μεταφέρονται σε ιδιωτικό κολυμβητήριο της περιοχής μας, όπου εκεί με ειδικούς γυμναστές, συμμετέχουν στο πρόγραμμα κολύμβησης.
Έπειτα αφού πλυθούν και αλλάξουν μεταφέρονται πίσω στο σχολείο μας.