Νηπιαγωγείο

Σ΄ ένα περιβάλλον ασφαλές, οικογενειακό, μέσα στη Φύση... Tα παιδιά του νηπιαγωγείου ζουν, κινούνται, και εκφράζονται ελεύθερα.

Ανακαλύπτουν την γνώση και μαθαίνουν να την αγαπούν..
Οι έμπειροι νηπιαγωγοί μας , απόφοιτοι ΑΕΙ , λειτουργουν ως συνοδοιπόροι και συνεργάτες των μαθητών, κινητοποιούν το ενδιαφέρον τους και ενισχύουν την ατομική και ομαδική συνεργασία.

Έτσι στα δεκαπενταμελή τμήματα μας, παρέχουμε την δυνατότητα σε όλους τους μικρούς μας μαθητές να κατακτήσουν με άνεση  ανάγνωση - γραφή, μαθηματικές πράξεις και τα πρώτα βήματα στα αγγλικά και την πληροφορική. Πανέτοιμα για την Α' τάξη Δημοτικού.

+ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στη κουζίνα του μικρού Ναυτίλου οι μαγείρισσες μας, μαγειρεύουν με αγάπη υγιεινά και νόστιμα σπιτικά φαγητά σε μια πλήρως εξοπλισμένη και σύγχρονη κουζίνα.

Για κάθε παιδί το μενού του σχολείου προσαρμόζεται σύμφωνα με τις προσωπικές του διατροφικές ανάγκες.

Στο πρωινό μας παρέχουμε παραδοσιακές πίτες, χειροποίητη μαρμελάδα, αυγά ημέρας, δημητριακά και πάντοτε με την συνοδεία ποικιλλίας φρέσκων φρούτων και φρεκοστυμμένου φυσικού χυμού.

Για το μεσημεριανό: Παρέχουμε φρέσκο ψάρι,κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, όσπρια και λαχανικά, πάντοτε με την συνοδεία εποχιακής σαλάτας και τυριών.

Όλα τα γεύματα παράγονται καθημερινά απο την κουζίνα μας, με αγνά υλικά και σερβίρονται στο πιάτο των παιδιών φρέσκα και ζεστά. Η μυρωδιά του φρεσκοψημένου, ζυμωτού ψωμιού μας, ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

+ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι ειδικά διαμορφωμένες τάξεις του νηπιαγωγείου, το πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό καθώς και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές παρέχουν στα παιδιά, τα κατάλληλα ερεθίσματα και εργαλεία, που συμβάλλουν στην σφαιρική οικοδόμηση της γνώσης.

Στα ολιγομελή τμήματα μας, έχουν την ευκαιρία να προχωρούν όλα μαζί , έτσι οι νηπιαγωγοί μας καταφέρνουν να λειτουργήσουν ως συνοδοιπόροι και συνεργάτες των μαθητών, κινητοποιώντας το ενδιαφέρον τους και ενισχύοντας την ατομική και ομαδική προσπάθεια.

Το υπέροχο φυσικό περιβάλλον που προσφέρει στους μικρούς μας φίλους, το ατελείωτο παιχνίδι, την εξερεύνηση, την οργανωμένη άθληση, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης, την δροσιά και την ξεκούραση όταν την χρειάζονται.

Έξι στρέμματα καταπράσινου κήπου με πολυάριθμα παιχνίδια κατάλληλα για την νηπιακή ηλικία.

Μεγάλα παιχνίδια κήπου πολλαπλών δραστηριοτήτων.

Πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής με πολλά ποδήλατα και αυτοκινητάκια.

Αμμοδόχοι κάτω απο την σκιά των δέντρών.

Φάρμα με κοτούλες, χελώνες, πάπιες και κουνέλια.

Λαχανόκηπος και θερμοκήπιο για την καλλιέργεια των φυτών μας.

Κλειστό γυμναστήριο με έκταση 250 τ.μ χρησιμοποιείται καθημερινά ως χώρος πολλαπλών δραστηριοτήτων και ως χώρος εκδηλώσεων των σχολικών μας γιορτών.

Υπαίθριο αμφιθέατρο κάτω απο την σκιά ενός πεύκου. Είναι το μέρος που διαβάζουμε παραμύθια, παίζουμε κουκλοθέατρο, αφηγούμαστα φανταστικές ιστορίες.

+ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Τραγουδάκια, παιχνίδια, παραμύθια,ζωγραφική με δακτυλομπογιές, κουκλοθέτρο και χορός είναι μερικές απο τις καθημερινές δραστηριότητες των παιδιών.

Πέραν του καθημερινού προγράμματος μας, τα παιδιά του Μικρού παιδικού συμμετέχουν και στις ομαδικές δραστηριότητες του σχολείου, όπως είναι
η παρέλαση με παραδοσιακές φορεσιές για τις εθνικές επετείους,
η χριστουγεννιάτικη και η καλοκαιρινή γιορτή.

Τους καλοκαιρινούς μήνες για τα παιδιά που έχουν κόψει την πάνα εντάσσουμε στο πρόγραμμα τους, δύο φορές την εβδομάδα, πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης.
Με τα σχολικά μας λεωφορεία και με συνοδεία των υπεύθυνων παιδαγωγών τους,τα παιδιά μεταφέρονται σε ιδιωτικό κολυμβητήριο της περιοχής μας, όπου εκεί με ειδικούς γυμναστές, συμμετέχουν στο πρόγραμμα κολύμβησης.
Έπειτα αφού πλυθούν και αλλάξουν μεταφέρονται πίσω στο σχολείο μας.